![]() |
komik,ilginç haber, yazı veya mail |
Post Reply ![]() |
Page <12 |
Author | ||
hcanpolat ![]() dEmiRbaŞ kuLLanICI ![]() ![]() Resolute User Joined: 09 NiSan 2006 Status: Offline Points: 241 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODTÜ İşletme'nin deli ama çok bilge, hem en sevilen hem en nefret edilen profesörü Muhan Hocanın Strateji Yönetimi dersinin ilk saati öğretim üyelerinin bile katılımıyla geçer ki her senesi ayrı ilginçtir. Derslerinden birinden bir anekdot:
Muhan Soysal tepegöze bir Picasso resmi koyar. Herkes bakar bakar ama tarzı zaten kübik olan sürrealist resimde sanatla fazla ilgilenmeyenlerin anlayabileceği çok az şey vardır. Bozuk perspektifli bir oda, sarı uzun saçlı yaratığa benzeyen bişey. Etrafında başka yaratıklar, yerde yine bir yaratık ve arkadaki şekli bozuk içi parlak dikdörtgenin içinde başka bişeyler daha. ![]() 5-10 dakka hiçbişey söylemeden sınıfı izleyen hoca, birazdan Picasso'nun resmini alıp Meninas'in bir resmini koyar. Bu resimde sandalyenin üzerinde oturan sarı uzun saçlı bir aristokrat kızının etrafındaki dadıları onun saçını tararken yerde köpeği yatmaktadır. Ve babası arkasından ışık sızan kapıdan kızını izlemektedir. ![]() Ancak ikinci resmi görünce Picasso'nun resmindeki öğelerin ne olduğunu ve bu resmin Meninas'in tablosuna gönderme olarak yapılmış olduğunu farkeder tüm sınıf. Ve Muhan Soysal hiç unutamayacağımız dersini verir: "Hayatta hiçbirşey Meninas'in resmi kadar belirgin ve net değildir. İş hayatı gerçekleri size Picasso'nun resmindeki gibi şekil değiştirmiş olarak gösterir. Picasso'nun resmine bakıp, Meninas'in resmini görebilenleriniz başarılı olacak, diğerleri kübik şekillere bakıp yanlış anlamlar çıkarmaktan gerçekleri hiç göremeyecek." VE SON SÖZ...... Bir saatliğine mutlu olacaksanız, şekerleme yapın Bir günlüğüne mutlu olacaksanız, balık avlamaya gidin Bir aylığına mutlu olacaksanız, evlenin Bir yıllığına mutlu olacaksanız, bir servete konun Tüm yaşam boyunca mutlu olacaksanız, işinizi sevin... ALINTI...
|
||
Where's my mind?
|
||
![]() |
||
hcanpolat ![]() dEmiRbaŞ kuLLanICI ![]() ![]() Resolute User Joined: 09 NiSan 2006 Status: Offline Points: 241 |
|
Arjantinli ünlü golfçü Robert Vincenzo yine bir ödül kazanmış,
ödülünü alıp kameralara poz vermiş. Ardından klubüne uğramış, eşyalarını toplayıp otoparktaki arabasının yanına doğru yürümüş. O sırada yanına bir kadın yaklaşmış. Vincenzo'yu kutladıktan sonra ona küçük bir bebeğini olduğunu, bebeğin çok hastalandığını ve hastane masraflarını karşılayamadığını onun her gün biraz daha ölüme yaklaştığını anlatmış, bir çırpıda. Kadının anlattıkları Vincenzo'yu çok etkilemiş. Hemen çek defterini çıkarmış ve turnuvadan kazandığı paranın bir bölümünü yazıp imzalamış. Çeki kadına uzatmış. O sırada kadına "umarım bebeğinin iyi günleri için harcarsın" demiş. Ertesi hafta Vincenzo klupte öğle yemeğini yerken Golf derneği'nin bir üyesi yanına yaklaşmış ve "otoparktaki çocuklar, geçen hafta siz turnuvayı kazandığınız gün bir kadının yanınıza yaklaştığını ve sizinle konuştuğunu söylediler" demiş. "Evet" demiş Vincenzo, "bunun nesi garip ?". "Garip değil tabi ki" demiş adam," ama size bir haberim var o kadın bir sahtekarmış. Sizin gibi zengin kişilere yaklaşıp hasta bir bebeği olduğunu söyleyip para koparırmış. Korkarım sizden de koparmış." Vincenzo şaşkınlıkla " yani ölümü beklenen bir bebek yok mu ?" demiş. "Yok" demiş adam. "İşte bu hafta duyduğum en iyi haber" demiş Vincenzo. İşte buna bakış açısı farkı diyoruz. Kimi parasını kaybettiğine üzülür ama kimi de Vincenzo gibi ölümü bekleyen bir bebek olmamasına sevinir. Aynı pencereden dışarı bakan iki kişiden biri sokaktaki çamuru, diğeri gökyüzündeki yıldızları görebilir. Seçim bizlere aittir. |
||
Where's my mind?
|
||
![]() |
||
|
Kaynak: |
||
Where's my mind?
|
||
![]() |
||
|
LAYIGLIG nedir? Musa Agacik, yillardir yaptigi röportajlarin küçük bir bölümünü "Musa'dan Beri" adli kitapta topladi. Türkiye'nin son yillardaki serüvenini daha iyi görmek için mutlaka okunmasi gereken kitaptan birkaç satir: Agri' da konustugu 75 yasindaki Haci SIddIk Bilgin diyor ki: -Musa Beg, biz Atatürk'ü çok seviyoruz... -Zorunuz nedir, neden Atatürk'ü seviyorsunuz baba?" -Çünkü Atatürk LAYIGLIGI getirmistir!.." - Layiglik nedir SIddIk Baba?" -Camiye giden camiye layigtir, kerhaneye giden, kerhaneye layigtir..." -Bu mudur? -Heee budur. |
||
Where's my mind?
|
||
![]() |
||
|
LTFN Bayanlar Darılmasın:) Yeni ATM uygulaması... |
||
Where's my mind?
|
||
![]() |
||
melbir ![]() Yeni KuLLanICI ![]() ![]() Joined: 16 NiSan 2006 Location: sürgün sevdalar Status: Offline Points: 73 |
|
alınsın veya alınmasın bayanlar trafikte çekilmez oluyor ben her alanda geriden geldiklerini düşünürken dün dünyanın en zeki insanının bir bayan olduğunu 25 yaşında prof olduğunu einsteiınin zeka testinde 200 üzerinden 197 aldığını duydum ve şu sözden sonra daha da saygı duydum türkiyede olsam öss sınavını kazanamayabilirdim........ |
||
carpe_diem baby
|
||
![]() |
||
|
Bende uzun yazıların okunmadığına dair bir izlenim var nedense belkide kendimden biliyorum:) yok ama öyle olsaydı b yazıyı okuyup size tavsiye etmezdim çok güzel bir yazı Çiçek Almak"...
Ahmet Tulgar Çiçek almak
Başka bir şeye benzemez çiçek alışverişi çünkü. Başka bir alışverişe benzemez. Günün ve şehrin ortasında yumuşatıverir sert olan her şeyi. Çiçek alıcısıyla çiçek satıcısı arasındaki; güzellik üzerinden kurulan bu ilişkinin çiçek tozları yayılır ortalığa. 'Kelebek etkisi' yaparak açar ruhlarını yakından geçenlerin de. Çiçek almak; sokak satıcısı bir kadınla ya da adamla şakayla karışık pazarlık yapa yapa ya da her zaman uğradığınız çiçekçi dükkanına uğrayıp tavsiyeler ala ala, elinizdeki kolunuzdaki paketlerin arasına, zamanın arasına bir demet de çiçek sıkıştırmak, gündelik, mütevazı ama önemli bir dünyayı kurtarma girişimidir. Dünyanın ne kadar güzel olduğunu, olabildiğini, ama güzelliğin de ne kadar nazik, ne kadar ince, ne kadar kırılgan bir şey olduğunu; güzelliğin de, hayatın da geçici ama yine de durup bakmaya, üzerine titremeye, gidebildiği yere kadar gitmesi için uğraş vermeye değer şeyler olduklarını hatırlamak ve hatırlatmak için bir vesile. Çiçek alanların, çiçek alırken yüzlerine bir bakın. O çiçekleri kime aldıklarından ya da birine mi, kendilerine mi aldıklarından bağımsız olarak bir özgüven, bir kendinden, hayatından memnuniyet ifadesi olur bu çehrelerde. Hepsinde. O geçici çiçeklerin, o boynunu eğmeye, solmaya temayüllü hayatın içinde güzelliği bulmuş olmanın sevinciyle biraz şımarık, biraz gururlu, hadi onu da söyleyelim, handiyse kibirlidir halleri. O sırada, o alışveriş anında başkalarının uğraştığı sıradan işlerden ellerini eteklerini çekmiş olmanın, inceliklerle meşgul olmanın, güzellikle iştigal etmenin zarif züppeliği. Böylesi bir durumdaki, böylesi bir konumdaki biri o zaman satıcının nezdinde de herhangi bir müşteri değildir. Artık. O kalabalığın arasından sıyrıldığı, tezgahına yanaştığı, dükkanından içeri adım attığı için, sadece bunun için, çiçeklerin tülümsü yapraklarına gösterilen özenin aynısına layık birisidir çiçekçinin müşterisi. Çiçekçi esnafının ilk fiyatı yüksek tutması, böyle bir fiyat vermesi, ilk verdiği ama sonra da kolayca indiği o yüksek fiyat bile işte sanki, ya tutarsa deyip fazladan kara geçmeyi denemek için değil de, bir ilişki başlatmak, ticareti bir iletişime, oyunbaz, çiçek alıcısının dirençli bir şımarıklık yapmasına olanak sağlayan bir iletişim platformuna dönüştürmek için bir ilk girişimdir. Oyunun provokasyonu, törenin ilk adımıdır. Çiçek alıcısı da zaten gidici değildir. Çiçek almaya karar verilmiştir çünkü bir kere. Çiçek, fiyatta anlaşamayıp vazgeçilecek bir ihtiyaç değildir. Çiçek, bir karardır. İhtiyaç dahilinde olduğu için değil karar verildiği için alınır. Tam almaya karar verildiği o anda da vazgeçilemez bir ihtiyaç olur artık çiçek. Çiçek müşterisi çekip gitmez yani. Böyle birine rastlarsanız; fiyatı öğrenip, ilk fiyatı öğrenip de yürüyüp gidene, anlayın ki o, çiçeklere bakmamıştır bile. O, dünyayı pazarla karıştıran, hayatı fiyatlarla ölçen, aslında cüzdanı da gün be gün şişen biridir. İşte onun arkasından seslenmez çiçekçi, fiyatı aşağı çekmez. Bırakır gitsin. İnsan sarrafı olmuştur çiçekçiler. Çiçeğe acil ihtiyacı olanı hemen tanırlar. Bedavaya bile tutuştururlar bir gülü, bir demet fulyayı adamın eline. Hiç çiçek aldınız mı birilerine utanarak, sıkılarak veya gurur duyarak hmm peki ya alıpda veremediğiniz oldu mu? neyse güzeldi işte paylaşayım dedim... |
||
Where's my mind?
|
||
![]() |
||
|
TIP FAKÜLTESİNİ yeni bitirmiş, pratisyen hekim olarak ilk görev Hacıanne: "Evladım treni bekliyoruz. Az sonra tren gelecek, onu bekliyoruz" dedi. Merak ettim, tekrar sordum: "Trenden sizin bir yakınınız mı inecek?" Hacıannenin cevabı inanılacak gibi değildi: "Hayır evladım, beklediğimiz trende bir tanıdığımız yok. Ancak burası
|
||
Where's my mind?
|
||
![]() |
||
|
Bir Kizilderili Kitabesinden
Asagidaki yazit bir Kizilderili kitabesinden alinmistir : - Yalan tohumdur. Bire kırk verir.Verdigi kırkın her biri bir tohumdur ki bire kırk verir. - Bilgi de tohumdur. Bire yüz verir. Verdigi yüzün her biri bir tohumdur ki; sana bilgelik, torunlarina da ilham verir. - Zeka sudur. Tohumları yeşertir. Yalanı da bilgiyi de. - Yetenek topraktir. Ne ekersen onu bicersin. Ekmezsen uzerinde ayrik otlari biter. - Emek gunestir. Tohuma da suya da topraga da hayat verir. - Kader,çadirindaki kilim gibidir. Ipligini Ulu Manitu verir sen dokursun. Deseni sendendir, renkleri Tanri'dan. - Şans dogal gübredir.Ne zaman nereye dusecegi belli olmaz. Kilimine duserse kirletir. Desenini degistirir.Oysa topragina duserse besler. |
||
Where's my mind?
|
||
![]() |
||
|
"İlk görev yerim Bingöl'de idi, Trenden indim, sırtımda yorganım, elimde bavulum 10 km yürüdüm... Nehri sal'la geçtim... Sonra at sırtında yolun yarısına kadar gittim. Atın sahibi dedi "hocam buradan sonra at gitmez..." civar köyden öküz verdiler, öküzle gittik. Okulu beyaz badanalı bir bina olarak hayal ediyordum. 20 metrekarelik bir samanlık çıktı. Okula girdim, öğrenciler samanlığın duvar diplerinde taşların üzerine oturmuş bekliyor... Etrafta meşe sırıkları var, ilk işim o taşların üzerine meşe sırıklarını gererek öğrencileri onların üstüne oturtmak oldu... Sonra başka bir sırığa bavulumdaki Bayrağımı astım. Üzerinde bayrağımın dalgalandığı her yerde görev yaparım demiştim ya, işte o bayrağı kendi ellerimle astım..."
Bu sabah bir TV pogramında gözyaşları ile izledim bu öğretmenimizi. Bu sözlerin sahibi yazdığı kitapların geliriyle Hakkari'den Edirne'ye kadar 20 tane okul yaptırmış, "bir ömür verdim bu mesleğe... doyamadım..." sözlerinin sahibi Hüseyin Hüsnü TEKIŞIK... |
||
Where's my mind?
|
||
![]() |
||
|
Alternatif Cem Uzan Vaatleri; haftasonu tatili 3 gün olacak |
||
Where's my mind?
|
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <12 |
Tweet
|
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |